For cats & their friends - Shipping in 48h 

Maak je huis kat-proof met deze 5 tips

delphine courier

Alle kattenbaasjes willen natuurlijk het liefst dat hun dier lang en gelukkig leeft. Om ervoor te zorgen dat jouw kat gezond en gelukkig is in zijn leefomgeving, zijn er een aantal dingen waar jij extra aandacht aan kan besteden. Op die manier stimuleer je zijn natuurlijk gedrag, houdt je hem fit en gezond en voorkom je verveling! Volg deze 5 tips en je kat gaat zich helemaal goed voelen.
 
1. Eten en drinken niet naast elkaar 
Voor de kat is het onnatuurlijk om te drinken naast zijn eten, die is gewend om een andere plek op te zoeken als ze wil drinken. Veel katten vinden het overigens prettig om bewegend water te drinken.
 
 
 
2. Verstop het speelgoed na het spelen
 Het laten liggen van speeltjes in huis werkt niet. Je kan beter een aantal speeltjes opbergen en er maar 1 of enkele aan je kat aanbieden. Je kan steeds na verloop van tijd afwisselen van speeltjes. Nieuwigheid stimuleert. Probeer ook echte dieren na te bootsen met speeltjes, dit lukt bijvoorbeeld perfect met deze hengel. Net een echte vogel!
 
 
 
3. Laat je kat werken voor zijn eten
Er zijn heel veel dingen te bedenken, zoals meerdere keuken- of toiletrollen als een piramide bij elkaar binden en hierin de brokjes verstoppen, of de brokjes in een lege eierdoosdoen, zodat ze eruit gevist moeten worden. Ook het simpel verstoppen, zodat de kat ze moet zoeken, of het weggooien zodat de kat erop moet ‘jagen’ vinden veel katten leuk om te doen.
 
 
 
4. Kartonnen dozen zijn de max
In de natuur verstoppen wilde katten zich vaak in grotten of boomholten. Tamme katten verkiezen kartonnen dozen; het biedt hen dezelfde bescherming als een natuurlijke omgeving.
Bovendien zijn ze nog eens lekker warm. 
 
 
 
5. Vaak weg? 2 of meer is beter dan alleen. 
Katten hebben ook hun behoefte aan contact en tijdverdrijf. Dus woon je wat kleiner, komt de kat niet buiten en werk je 40 uur per week, dan is het voor de meeste katten wel zo gezellig als ze een maatje heeft om de tijd mee door te brengen. Maar zet ze niet plots bij elkaar, want dat komt niet goed!

More Posts

Search our store