For cats & their friends - Shipping in 48h 

Neem eens een pleegkitten in huis

delphine courier

Je bent verzot op katten, maar wil eerst eens testen of ziet het niet meteen zitten om er jaaaaaren lang voor te zorgen? Neem eens een pleegkitten, een nestje of mamapoes met kroost in huis, je doet er het asiel bovendien een groot plezier mee! 

 

Waarom in godsnaam tijdelijk kittens opvangen?

Ieder jaar worden de asielen overspoeld met kittens. De nieuwe wetgeving van minister Weyts doet daar zeker geen goed aan. Onvoldoende ruimte in de asielen en de vele ziekten doen de kittens zeker geen goed. Kittens zijn namelijk nog heel fragiel, vatbaar en in volle ontwikkeling. Hun eerste levensweken doorbrengen in een huiselijke omgeving is een perfecte start voor een goede opvoeding.

 

Een uitdaging

Meestal laat het asiel jou de vrijheid bij het kiezen van een nestje: wil je er graag 1, 2, 3 of meer? Met of zonder moederpoes? Speel je liever op veilig en neem je wat oudere en gezonde kittens in huis of ga je de uitdaging aan: ’s nachts opstaan om de papfles te geven en juichen als ze 10 gram zijn bijgekomen. Eén ding is zeker: kak zal je scheppen.

Maar let op, een ziek kitten vergt veel werk, tijd en geduld. Het geeft veel voldoening als je hem erbovenop krijgt maar het kan ook slecht aflopen… Wees beschikbaar om naar de dierenarts en naar het asiel te rijden.

 

Mijn ervaring als pleegmoeder

Onlangs nam ik een zwartje en zwartwitje in huis. Gezond, tam en al enkele weken oud. Een makkie dus.

Ze zijn klein, schattig, maar ze zetten de boel op stelten. Het zijn kleine vetzakjes die elkaars kots opeten en naast de bak durven kakken. Daarom kregen ze een luxe-kattentent met alles er op en er aan. Zo blijft de vuiligheid mooi binnen de 2 vierkante meter en zijn ze ook gescheiden van onze huiskater Gaspard.

 

Voor een optimale omgeving voor de pleegkittens heb je nodig:

slaap en speelhuisje: Catcube: check
eten: check
drinken: check
kattenbak: check
uitkijkpost op een verdiepje (een tafeltje ofzo): check
speelgoed: check
krabplankje: check
weegschaal: check
boekje om gewicht te noteren: check

 

Leuk weetje

Omdat de kittens geen moeder hebben en toch de drang hebben om te spenen, doen ze dit bij elkaar. Verschiet dus niet dat plots hun hele oor vol met kwijl hangt.

 

En daarna?

Als pleeggezin heb je voorrang op adoptie. Wil je er toch eentje bijhouden of laten adopteren door een broer, zus of vriendin? Goed voor jou! Gelukkig adopteerde mijn zus de twee schatjes, dan hoef ik ze niet zo te missen. Je kan ze ook gewoon terug afgeven aan het asiel, wees maar zeker dat ze snel een warme thuis vinden. Maar dan toch met een krop in de keel.

 

More Posts

Search our store