4 manieren waarop jouw kat zijn liefde uit 

4 manieren waarop jouw kat zijn liefde uit 

Een kat kan zijn baasje lief hebben, maar niet alle katten tonen dit op de manier waarop wij dat zouden verwachten.

Katten kunnen inderdaad genegenheid voor mensen voelen en gelijkaardige emoties hebben als wij. Ze vinden het bijvoorbeeld leuk om bij ons in de buurt te zijn en genieten heel erg van onze aanwezigheid. Maar de ene kat is al aanhankelijker als de andere. Sommigen komen in jouw nek liggen anderen zijn gewoon bij jou in de buurt maar worden liever niet aangeraakt. Alhoewel ze het anders tonen, uiten ze beiden hetzelfde, liefde.

De belangrijkste leeftijd voor het opbouwen van een band met jouw kat is de leeftijd tussen de 2 en 9 weken. Wanneer je dan vaak genoeg tijd doorbrengt met jouw kitten en die zich bovendien op zijn gemak voelt, kan er een vertrouwensband ontstaan die levenslang aanhoudt.

Zo kan je zien dat jouw kat van je houdt!

  1. Je kat volgt jou

Als je kat je overal volgt, dan betekent dat dat hij graag bij jou in de buurt is. Sommige katten voelen zich bedreigd door de grootte van een persoon. Dus ook als je kat enkel in de slaapkamer binnenkomt terwijl je ligt op bed, of ze enkel bij jou in de buurt komt terwijl je in de zetel zit, ziet hij je graag. 

  1. Je kat knippert met zijn ogen naar jou

Gelukkige katten hebben de neiging om langzaam en zacht met hun ogen te knipperen. Als jij met je ogen terug knippert, versterk dat de vertrouwensband onder elkaar. Elkaar recht in de ogen kijken heeft trouwens het omgekeerde effect. Je doet dit beter niet!

  1. Je kat zijn staart staat omhoog

Als je  kat haar staart in de lucht steekt, dan kan je zien dat ze gelukkig is. Trillen met de staart is trouwens de ultieme vorm van blijdschap! (zonder sproeien uiteraard) De sleutel tot het geluk van een kat is het opzetten van een omgeving waarin de kat zich veilig voelt en alle gedragingen kan uiten die voor haar natuurlijk zijn. Zo moeten ze kunnen jagen, krabbel, schuilen, eten en drinken. 

  1. Je kat toont zijn buik

Als je kat op zijn rug gaat liggen, stelt ze zich enorm kwetsbaar op. Zich openlijk blootstellen aan jou is een ultiem teken van vertrouwen! Opgelet, dit wil niet altijd zeggen dat ze op haar buik geaaid wil worden. 😉

 

 

Zurück zum Blog