Oh nee, een teek!

Oh nee, een teek!

Het is weer zo ver, het tekenseizoen is gestart. Het is heerlijk om samen met je hond een wandeling te maken door de bossen, maar als je hond langs struiken of door hoog gras loopt kan hij teken oplopen. Een tekenbeet kan ziektes veroorzaken als je de teek niet op tijd of verkeerd verwijdert.

Hoeveel en waar controleren op een teek?

Het is belangrijk om je hond regelmatig te controleren op teken. In het tekenseizoen doe je dit best dagelijks. Op het moment dat jouw hond is buiten geweest en net voor het borstelen. Je gaat met jouw vingers op zoek naar bobbeltjes onder de oksels, in de nek, achter de oren, tussen de tenen, aan de staartaanzet. Kortom overal... Bovendien zal je zien dat jouw hond de extra aandacht graag heeft.

Hoe verwijder je een teek?

Gebruik een tekenverwijderaar. Trek de teek er zeker niet uit met jouw vingers. Zo maakt jouw hond een grotere kans op besmetting. Plaats de punt van de tekenverwijderaar over de teek heen zo dicht mogelijk tegen de huid en maak een slepende beweging om de teek te verwijderen. Je zal zien dat de teek vanzelf lost. 

Met de tekenverwijderaar van Japandi Noir kan je snel en nauwkeurig een teek verwijderen. Door de slepende beweging is in tegenstelling tot een tekentang of pincet, het afscheuren van het lichaam van de teek niet meer mogelijk. Doordat de teek niet wordt samengeknepen loop je minder risico dat de teek zijn maaginhoud, met mogelijke bacteriën, leegt. Hang de tekenverwijderaar aan je bos sleutels zodat je deze altijd en overal bij hebt.

Zurück zum Blog